old-periscope

menu

Занурюємось
         в музичні
               глибини...

Занурюємось в музичні глибини...

2024-й… не загадуємо, а просто живемо зараз

радіо у новий рік

Дорогі друзі – читачі та слухачі Old Periscope Radio! Вітаємо всіх із прийдешнім 2024 роком!

Не буде помилкою стверджувати, що наприкінці цього грудня всі ми об’єднані найголовнішим – надією на те, що нового року Україна все ж переможе підступного ворога та нарешті заживе мирним життям.

Позаду – два жахливі для переважної більшості українців роки. Роки страждань та переселень, роки обстрілів та втрати рідних…

Для екіпажу нашої аматорської «музично-морської» станції це були роки …радіомовчання. Розпочавши мовлення у січні 2022-го року, ми буквально за лічені тижні зупинили його – у перший день війни, як потім виявилось, на довгі дев’ятнадцять місяців.

Ми зробили таке свідомо, на знак солідарності із постраждалими від окупантів українцями – військовими та цивільними. Адже тоді не до музики було!

Водночас відчутне пожвавлення влітку 2023 року культурного життя України та стале – без зупинень – радіомовлення десятків українських музичних станцій підштовхнули колектив Old Periscope Radio до розуміння «теж вчитись жити, творити та мовити» у цю важку добу, коли наша Батьківщина (за виключенням тимчасово окупованих територій) згуртовано, відважно та непохитно живе повноцінним життям в умовах війни.

Тож, з жовтня 2023-го ми відновили мовлення. Проте чи надовго? – замислились ми, дивлячись на теперішню зимову військову агонію кремлівських військ. І ми не маємо відповіді.

Звичайно, ми не хочемо вдруге переривати наше мовлення. Але якщо через інтенсивні російські обстріли, скажімо, повернуться графіки з вимкнення світла, або якщо проанонсовані мобілізаційні заходи таки набудуть тотальних рис, ми не виключаємо вимушеного припинення наших трансляцій.

Тож, вже не загадуємо, а просто живемо зараз. А ще молимось за Україну та за наших героїв-захисників, які, на жаль, вже другий Новий рік поспіль не можуть зустріти свято разом із рідними, із своїми дітками. Ми пам’ятаємо, що ці мужні воїни зараз – у промерзлих полях та в холодних окопах…

Тож, найважливіше побажання українським героям на передовій – якнайскоріше повернутись здоровими до рідних домівок.

Отже, хай 2024-й принесе всім нам виборений великою ціною мир, душевний спокій, завжди добрі новини від рідних людей та – все ж не забуваємо – багато нової цікавої англомовної рок-музики, що її популяризує Old Periscope Radio.

З Новим роком – Вас, друзі!
Із найкращими новорічними побажаннями та із надією на кращу долю для нашої зраненої ворогом Батьківщини.

Екіпаж OPR

Вахтовий журнал

СЛУХАТИ

Наразі - в етері:

Раніше пролунали: